Elämä on täynnä valintoja. Itse olen pyrkinyt tekemään sellaisia valintoja, joita ei tarvitse katua. Usein olen epäonnistunut, mutta yritän silti edelleen jatkaa samalla linjalla. Se on loppujen lopuksi aika lyhyt aika kun sedät vielä jaksaa heilua. Stoppi voi tulla yllättävän aikaisin, sitä ei onneksi kukaan tiedä. Se aika mitä meillä on, on käytettävä hyödyksi ja yritettävä nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Joku ihmettelee miten joillakin on varaa reissailla ympäri maailmaa monta kertaa vuodessa. Niinpä, elämä on täynnä valintoja. Ainakaan minulla ei valtion virkamiehenä olisi varaa matkustella ellen tekisi sellaisia valintoja, joissa jätän rahaa laittamatta johonkin muuhun mitä taas jotkut muut pitävät tärkeänä. Oho, menipä vaikeaksi. Siis minun valintani ovat matkailun tuomat elämykset, kokemukset, maailmankatsomuksen avartuminen, elämästä nauttiminen jne. Minun valintoihin eivät taas kuulu baari- ja ravintolakierrokset kotikaupungin yössä, minulla ei ole enää rahaa vieviä harrastuksia kun olen päässyt hevoshommistakin eroon, minä pystyn syömään arkena sitä punaisella lapulla hinnoiteltua jauhelihaa jne.  En osaa ajatella säästäväni pahojen päivien varalle tai siihen, että sitten joskus kun olen eläkkeellä niin... Ja eräs mottoni on; käärinliinoissa ei ole taskuja. Eli mukaan täältä ei saa mitään sitten kun lähtö tulee.

Mitä sitten tällainen parin viikon reissu kustantaa? Aurinkomatkoilla on myytävänä hyvinkin samanlaista pakettia Saigon-Phu Quoc yhdistelmämatkana. Tosin meillä Antin Antaumusmatkoilla oli Saigonin majapaikat 4:llä pallolla ja Aurinkomatkoilla vain kolmella. Aurinkomatkojen hinnat pyörivät siinä 2100 euron tietämissä. Antaumusmatkoilla päästiin noin kolmasosaa halvemmalla. Kun suunnittelee omatoimimatkan hyvin ja aloittaa järjestelyt ajoissa säästää pitkän pennin. Hyvän etukäteissuunnittelun lisäksi on tärkeää hyödyntää paikallisten oppaiden palveluja varsinkin vähän tällaisissa eksoottisemmissa kohteissa. Heidän opastuksellaan löytää ne paikalliset hyvät ravintolat ja he pystyvät parhaiten organisoimaan retket sinne minne kukin haluaa. Antaumusmatkat on käyttänyt tällaista paikallista osaamista hyödykseen ainakin Intiassa, Georgiassa ja nyt Vietnamissa. Ja kokemukset ovat hyvät, eikä maksa juuri mitään.

Tällaisen matkan oleellisin osa on hyvä porukka. Nyt tällä porukalla...työkavereiden... kavereiden...ei vaan HYVIEN YSTÄVIEN kesken toteutettu matka oli erittäinkin onnistunut. Ei tarvinnut vahtia ketään, ei kukaan pööpöillyt ja huumoria riitti päivästä toiseen. Oikein yllätyin itsestäni miten hyvin meillä synkkasi. Tuollainen reilun parin viikon hyvinkin tiivis yhdessäoleminen aiheuttaa yleensä minulla tarpeen olla välillä omissa oloissani. Nyt tällaisia tarpeita tuli vain muutaman kerran ja veljet ymmärsivät silloin minun tarvitsevan omaa aikaa. Hienoja miehiä. Veljiä. Kiitos!

Matkakohteena Vietnam pääsi hyvästä etukäteispsyykkauksesta huolimatta yllättämään meidät vielä positiivisesti. Aivan loistavat kelit, hyvää ruokaa, (veljille halpaa olutta), erittäin ystävällisiä ihmisiä ja kaikki todella edullista. Majapaikkamme olivat ainakin minusta todellakin hyviä ja hintansa väärtejä. Kaikki toimi moitteetta ja ainakin vielä tuntuu, ettei edes sairauslomia ole tiedossa matkamme tiimoilta. Voin todellakin suositella Vietnamia matkokohteena niille, joille ei Kanariansaarten tai Turkin Suomibaarit ole niitä lomamatkan Top-ykkösiä. Hong Kongia en suosittele. Kuvittelin Hong Kongin hyvin samanlaiseksi kuin Singaporen, mutta näin hyvin pienellä kokemuksella sain Hong Kongista jotenkin negatiivisen kuvan. Kallista. Ei toimivaa. Menkää mieluummin Singaporeen jos näistä kahdesta pitää valita.

Tunnen olevani etuoikeutettu kun minulla on mahdollisuus tehdä lomillani reissuja tämänkaltaisiin kohteisiin. Tunnen olevani etuoikeutettu kun saan palata reissuiltani turvalliseen, toimivan yhteiskuntajärjestelmän omaavaan kotimaahani Suomeen. Tunnen olevani etuoikeutettu kun minulla on rakastava vaimo ja perhe, jotka ymmärtävät että "toiset on luotuja kulkemaan" ja että parisuhdetta on hoidettava välillä tällaisilla parin viikon eroilla. Vaikka tämä tuntuu nyt niin pirun amerikkalaiselta niin haluan kiittää tässä perhettäni ymmärtäväisyydestä. Ja tunnen olevani etuoikeutettu kun minulla on tuollaisia veljiä kuin Mats, Mixu ja Ribo.

Lopuksi haluan kiittää teitä molempia blogiani seuranneita. Iso kiitos. (Itse asiassa yllätyin todella paljon tämän blogin seuraajien määrästä. Parhaimpana päivänä oli kävijöitä ollut 158 kpl. Lienee virhe. Jarnan omanapuhelimella ei vaan jotenkin ole meinannut blogi aueta ja mies on yrittänyt koko työpäivän saada kyseistä sivua auki.) Suottaapi olla että vielä joskus kirjoittelen lisää tai sitten en.